Във филма „Джейсън Борн“ („Jason Bourne“) Мат Деймън иска да разбере кой е, своето минало, защо прави това, което прави.

В „Джейсън Борн“ („Jason Bourne“) това се налага, защото той е забравил своето минало. Не помни нищо. И за да намери своите отговори, отново се въвлича в смъртоносната игра в света на шпионажа, тайните агенти.

"Джейсън Борн" ("Jason Bourne")
„Джейсън Борн“ („Jason Bourne“)

Режисьор на филма е Пол Грийнграс, и това е пети филм от поредицата.

В „Джейсън Борн“ се разкриват нови аспекти от миналото на главния герой, докато той се връща в действие, за да се изправи пред нови заплахи.

Началото като че ли е поставено в Атина, където Борн се оказва въвлечен в международна конспирация, която го връща в обръча на опасностите, които го преследват от дълго време.

С помощта на бившата агентка на ЦРУ Ники Парсънс, той се опитва да разкрие тайни от миналото си и да се изправи срещу нови противници.

Ето какво казва Мат Деймън за своя герой, за филма, в който участва:

„Борн показва една Европа, стегната в обръча на мерките за икономии, и един пост-Сноудън свят. Черпихме вдъхновение от филмите за времето на президентството на Буш и как чакахме светът най-сетне да се промени. Какво би могъл Борн да направи по въпроса в тази посока? Той се намира в една обзета от остеритет (лишения) Европа, след проявите и разкритията на Едуард Сноудън. Изглежда много се е променило! Всички говорят за шпиониране, за граждански свободи и за природата на демокрацията. Започваме в Гърция – люлката на демокрацията – и ще приключим в Лас Вегас, най-гротескната проява на същата тази идея“.

„Джейсън Борн“ („Jason Bourne“)

САЩ 2016 г.

Режисьор: Пол Грийнграс

В ролите: Мат Деймън, Алисия Викандер, Томи Лий Джоунс, Джулия Стайлс, Венсан Касел, Риз Ахмед, Нев Гачев, Сара Армстронг, Ато Есандо

Жанр: Екшън, Трилър

Трейлър на филма „Джейсън Борн“ („Jason Bourne“)