Великият Зизу - Зинедин Зидан
Великият Зизу – Зинедин Зидан

Устрем и темперамент по френски – в биографичния филм за прочутия Зинедин Зидан – „Великият Зизу“ по Bulgaria ON AIR

Австралийската продукция за френския футболист ще се излъчи на 20 април в 9,30 часа

Никому не е тайна колко влюбен и отдаден на футбола е френският играч Зинедин Зидан. Но големият му устрем към това да бъде най-добрият футболист за времето си, в комбинация с опасния му темперамент, му печелят както победи, така и големи загуби. Биографичният филм „Великият Зизу“ представя вълнуващата история на най-прочутия френски футболист Зинедин Зидан – на 20 април в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

Дори след 20-годишна звездна кариера Зидан признава, че продължава да бъде силно привлечен към играта, която започнал да играе като младеж в неравностойно положение в Марсей, Франция. Детството на „Великият Зизу“ го подготвя за истинския натиск на живота още от ранна възраст, като го учи да мечтае и да не се отказва, дори когато мечтата му е трудно постижима. Въпреки това преживяното по време на младежките години на Зинедин Зидан му образува и ахилесова пета – светкавичен темперамент, който изглежда неподходящ за такъв схватлив млад играч. Зидан не може да не отвърне на удар, когато бива провокиран, което му изиграва лоша шега. Френският футболист става първият играч, унизително изгонен през допълнителното време, по време на финала за Световната купа.

Не пропускайте историята за турбулентния живот на темпераментния Зинедин Зидан в биографичния филм „Великият Зизу“ – на 20 април в 9,30 часа по Bulgaria ON AIR.

„Великият Зизу“

Австралия

Жанр: Документален филм