Вече са известни номинациите за Наградите "Еми"
Вече са известни номинациите за Наградите „Еми“

Вече са ясни номинациите за наградите „Еми“ за 2014 година. Тази година ще бъдат раздадени праймтайм предавания за 66 път. Церемонията е насрочена за 25 август и ще се състои в Лос Анджелис. Очаква се водещ да бъде Сет Майерс.

А ето и кои са номинирани за наградите „Еми“ за 2014 г. :

Най-много номинации получава „Игра на тронове“ – той има цели 19 номинации. Една от номинациите на „Игра на тронове“ е в най-престижната категория: най-добър драматичен сериал.

След него се нареждат минисериалите „Фарго“, който е с 18 номинации, „Зловеща семейна история“ съответно със 17 номинации.

След тях е филма „Нормално сърце“, който има „само“ 16 номинации за наградите „Еми“. Марк Ръфало, който играе в „Нормално сърце“ е получил номинация за най-добър актьор, а самият филм е номиниран за най-добър телевизионен филм.

За категорията „Най-добър драматичен сериал“ номинации са получили филмите: „Момчетата от Медисън авеню“, „Истински детектив“, „Имението Даунтън“, „Къща от карти“, „В обувките на Сатаната“, както и „Игра на тронове“.

Следва престижната награда сред артистите – „Най-добър актьор в драматичен сериал“. За нея ще се състезават Кевин Спейси, който играе в „Къща от карти“, Джон Хам от „Момчетата от Медисън авеню“, Брайън Кранстън, който играе в „В обувките на Сатаната“, Матю Макконъхи, от „Истински детектив“ и Джеф Даниълс от „Нюзрум“.

Номинираните в категорията „Най-добра актриса в драматичен сериал“ са Робин Райт от „Къща от карти“, Джулиана Маргулис, която играе в „Добрата съпруга“, Лизи Каплан от „Майстори на секса“, Мишел Докъри, играеща в „Имението Даунтън“, Клеър Дейнс от „Вътершна сигурност“ и Кери Уошингтън от „Скандал“.

В категорията „Най-добър комедиен сериал“ за наградите „Еми“ филмът „Модерно семейство“ ще си съперничи с „Теория за Големия взрив“, „Силиконовата долина“, „“Оранжевото е новото черно“, „Veep“ и „Луи“.