Раздадоха наградите “Еми” за 2014 година
Раздадоха наградите “Еми” за 2014 година

Раздадоха наградите “Еми” за 2014 година за 66-ти път, информира Вести.бг, позовавайки се на Асошиейтед прес. Церемонията по връчване на наградите се проведе в Лос Анджелис и беше водена от Сет Майърс, който е американски актьор и комик.

За най-добър драматичен сериал бе обявен ““В обувките на Сатаната”. Това се случва година след спирането на сериала – последният епизод бе излъчен септември месец миналата година. Сериалът получава тази награда за втори път, и спечели най-много отличия – общо 5.

Сериалът “Модерно семейство” спечели наградите “Еми” за най-добър комедиен сериал. Освен, че спечели наградата за най-добра комедия, “Модерно семейство” Гейл Манкузо бе отличена и за най-добър режисор, а Тай Бурел спечели наградата за поддържаща роля в комедиен сериал, като това му е втора награда “Еми”.

Сериалът “Шерлок” спечели три награди: За най-добър поддържащ актьор – Мартин Фрийман за „Шерлок: неговата последна клетва“. Бенедикт Къмбърбач бе отличен за най-добър актьор в “Шерлок: неговата последна клетва”, а за най-добър сценарий бе награден Стивън Мофарт, за работата му по “Шерлок: неговата последна клетва”.

Джулиана Маргулис спечели наградите “Еми” за 2014 година за най-добра актриса в драматичен сериал, за ролята си в “Добрата съпруга”, съответно най-добър актьор в драматичен сериал отличиха Брайън Кранстън, за ролята му във филма “В обувките на Сатаната”.

За ролята си в “Теория за големия взрив” Джим Парсънс беше награден с отличието за най-добър комедиен актьор. А сред дамите тази награда спечели Джулия Луис-Дрейфъс, за ролята и на вицепрезидентка в политическата сатира “Veep”.

В категорията най-добър сценарий на комедиен сериал отличиха за шести път Луи Си Кей, за сценарий на “Луи”.

Сериалът “Мама” също спечели награда – тази, за поддържаща роля на Алисън Джани.

А за нас остава да поздравим актьорите и актрисите, които спечелиха наградите “Еми” за 2014 година, както и да се насладим на тяхната игра в отличените сериали.